Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Здравейте, 1. Честита Нова Година на всички с най-добри пожелания!!! Най-вече здраве и без аварийно каране!!! 2. Искам да дам малко хронология за РР 2.5DSE `96 автомат, който закупих скоро. По предния пост, който пуснах относно проблемът със спирачките - искам да кажа, че поради естеството на работата ми, не съм имал възможността(времето) да опрaвя проблема, но отново благодаря на всички отзовали се! Но стига толкова - Закупих колата през септември 2007г. от г.Карлово и я докарах в София, където веднага я закарах в МОТО-ПФОЕ за диагностика на всички ел.блокове + ходовачаст. От това, което ми казаха направих:
    1. Смяна на 3-ри броя въздушни възгл.
    2. Смяна на задна кормилна щанга + реглаж на предницата.
    3. Смяна на всички масла и филтри(защото не знаех, какво е положението с тях).
    4. Нов акумулатор (искра 110ампч),единствения които намерих с десен (+).
    5. Ремонт на ГНП в Супер Дизел на околовръстното (смяна гарнитури,шлаух к-т,О-пръстен).
    6. Имам проблем с неработеща помпа в резервоара (която още не съм сменил(поправил), не знам как стои въпроса....)
    7. Не работеща добре дюза с управление(същата история като т.6)
    8. Ново дистанционно(защото от МП ми казаха, че тези, които имам са развалени). Пояснение - Аз още когато взех колата, човекът от когото я взех ми каза, че трябва да се отваря с ключ(по схема-с код), защото дистанционното не работи. Та платих аз 340лв. за ново дистанционно и се оказа, че проблемът бил в ресийвъра. Поразрових се малко из форумите и открих, че NewRR има проблем с въпросното нещо, което отговаряло за защитата BECM и че трябва да сменя ресийвъра с такъв 3-то поколение със сериен номер YWY500170, от които ми идва и проблема с честото падане на акумулатора(още малко пояснение,за това което съм разбрал,но не съм много сигурен, защото английският ми не е толкова добър - че при наличие на радио честоти близки до работната честота на ресийвъра се задейства ВЕСМ защитата, която си мисли, че някой сканира честотата за да може да отвори колата и тогава е неоходимо да се отвори с код или премести на поне от 20 до 50м, но при мен така или иначе той не работи и аз винаги я отварям с ключ(код). Това по принцип бил един от най-досадните проблеми на NewRR. Най-лесният начин да се разбере дали се е активирала защитата, е(до колкото разбрах) когато колата е заключена и вечерно време се погледне през шофьорския прозорец и лампичката за положението на скоростите леко свети, есетествено лоста трябва да е на на P-позиция, защото ако била на друга също имало консумация от акумулатора и не можело да се определи кое е проблема - туко що зареден акумулатор да пада за една вечер.)) Онова, което сега най-ме притеснява е, че след като ми падна акумулатора, го смених със зареден( да кажа, че съм чел препоръките на колегата Peppy, за байпас с трети акумулатор, но в момента нямам наличен такъв, както и доста други работи, но това е друга тема на разговор. Смятам да си осигуря каквото трябва за в бъдеще, но сега просто няма как...), но когато се опитах да запаля, стартера върти, но никаква реакция от страна на двигателя(онова което разбрах от англ. форум е, че това може да повреда в електрониката управляваща двигателя без на дисплея на таблото да се изписва какъвто и да било проблем). Ще закарам колата с платформа в Дарукар в петък 04.01.08г.(честно да кажа започвам да се чувствам карък като собственик на РР и това, че ще карам колата там не ме обнадеждава много, че ще ми реши проблема).

Ако някой може да даде някаква идея за проблема ми със запалването, дали е свързан с неоправените проблеми по т.6, т.7 и т.8(смяна на ресийвър) или е нещо друго, ще съм много благодарен. Съжалявам ако съм писал прекалено обстоятелствено, но съм нов както във форумите, така и като притежател на РР.
    Последно редактирано от Lazar; 02-01-08, 23:02. Причина: text formatting & some spelling
    "Bis dat qui cito dat"

До: Отново проблем

Имаше едни хуморески едно време,та цитата ми е от там:ще ви отговоря без да се замислям.
    по т.6-при неработеща помпа в резервоара и гориво под 60 литра има голяма трудност със паленето.ако е под 25-30 направо е невъзможно да се запали.Решение пълниш с туби и въртиш.Ориентировъчна цена на помп а в дару-430 лева.
    по т.7-т.6 в комбинация с т.7 съвсем прави трудно паленето.ориентировъчна цена 400 лева във дару но искат старата.
    по т.8 ако не използваш дистанционното а ключа за оключване,заключване и палене,то тогава ресивъра на алармата не се използва и не пречи.Иначе като гледам си навлязъл в дербите и горе-долу си се запознал с нещата.Не си карък просто тези машини са понаблъскани с електроника и искат известно време за да се поопознаете и да си свикнете с номерата.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

До: Отново проблем.(Запалването на РР 2.5DSE`96)

Благодаря за съвета. Опитах номера с пълненето на резервоара до горе, но резултат нямаше. Акумулатора падна отново. В крайна сметка извиках платформа, закарах го в Дарукар и сега чакам да ми кажат какво е положението. Когато разбера, ще пиша тук, ако някои има подобни проблеми да може да се ориантира....
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Най-накрая получих отговор от Дарукар. Оказа се, че повредата е в електронния блок отговарящ за алармата и запалването на двигателя.
        От там ми казаха, че ще изпратят блока на свой човек, които се занимавал и ги поправял, но колко време ще отнеме не се знаело. Лошото е, че ако човекът не успеел - трябвало да се поръча нов блок, което разбрах струвало много скъпо. Ако някой знае резервен вариант, за по-евтино намиране на такъв блок, ще се радвам да каже.
        Малка справка за цени в Дарукар
        1.Помпа в резервоара - 515лв.
        2.Дюза с управление(с поръчка от BMW) - 250паунда (по курса на деня)
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Kолега,и аз съм нов притежател на РР 97г и нямам практика в форумите, но пробвай да видиш цените на частите в www.ebay.co.uk
          Там цените са по поносими от БГ, но е хубаво ако имаш човек в GB, защото не всички доставки могат да станат до БГ, а и доставката до GB е много по-евтина,по-бърза и по-надеждна, ако е за клиент в кралството. После ще му мислиш как да ти дойдат частите до БГ, но мисля, че 2 пъти седмично има автобуси от GB до БГ.

Коментар

Пиша тук за да не отварям нова тема.
            Днес ми се случи нещо, което е много сходно с онова, което съм написал
            в първия пост за падането на акумулатора.
            При смяната му с нов и подаване на контакт - таблото става като
            коледна елха, имам предвид, че всичко започва да мига вместо да свети постоянно.
            На дисплея започват да се изписват грешки на АБС-а, ЕАС-а, релета тракат и прочее, както се случва, когато акумулатора е слаб,
            но когато се опитам да запаля всичко угасва и ни гък ни стон.
            Та питането ми е, при тази ситуация дали акумулатора се е скапал макар и нов или е нещо по електрониката.
            Лошото е, че нямам отзивчиви съседи, които разбират от тоци, защото мен хич ме няма...
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Намирисва ми на бушониера.BeCMа "заспива ли"?

Коментар

Проверете и контактния ключ да не е пред разглобяване.(от другата страна на ключа за палене).
                Моя правеше подобни проблеми ,по-скромни де, като за200TDI,но проблема беше там

Успех
                [SIGPIC][/SIGPIC]
                DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                  Проверете и контактния ключ да не е пред разглобяване.(от другата страна на ключа за палене).
                  Моя правеше подобни проблеми ,по-скромни де, като за200TDI,но проблема беше там
                  Успех
                  Това от значение ли е? Аз така или иначе не съм си сменил ресийвъра и си отключвам и заключвам с ключ, не с дистанционно.

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                  Намирисва ми на бушониера.BeCMа "заспива ли"?
                  Ами не знам - как да разбера дали "заспива"?
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                    Това от значение ли е? Аз така или иначе не съм си сменил ресийвъра и си отключвам и заключвам с ключ, не с дистанционно.

Ами не знам - как да разбера дали "заспива"?
                    BECM Sleep Test
                    This test will determine if the BECM goes to sleep properly or it will stay awake.

1. Sit in the vehicle in the driver seat with all the doors closed.
                    2. Wait until the interior light switches off.
                    3. Switch on the ignition.
                    4. Switch off the ignition.
                    5. Open the driver door and leave the door open for the reminder of the test.
                    6. Switch off the interior lights by pressing the button for 4 seconds. On the message centre you can observer the message "Lights off".
                    7. The message centre displays "Ignition key in" for approximately 2 minutes.
                    8. If the display goes blank after the two minutes, then the BECM is gone to sleep, if the display is still on, then the BECM did not go to sleep.

Коментар

Ми като незнам дали съм ти съсед, как да ти се отзова ...утре след 8.30 ще се потъркалям из Сф и ако кажеш може и да се дотъркалям....не е сигурно че ще помогна, но може да си популя над колата ти
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                        BECM Sleep Test
                        This test will determine if the BECM goes to sleep properly or it will stay awake.

1. Sit in the vehicle in the driver seat with all the doors closed.
                        2. Wait until the interior light switches off.
                        3. Switch on the ignition.
                        4. Switch off the ignition.
                        5. Open the driver door and leave the door open for the reminder of the test.
                        6. Switch off the interior lights by pressing the button for 4 seconds. On the message centre you can observer the message "Lights off".
                        7. The message centre displays "Ignition key in" for approximately 2 minutes.
                        8. If the display goes blank after the two minutes, then the BECM is gone to sleep, if the display is still on, then the BECM did not go to sleep.
                        Благодаря за информацията, сега отивам да разходя кучето, ще пробвам и ше напиша к'во става...
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          Ми като незнам дали съм ти съсед, как да ти се отзова ...утре след 8.30 ще се потъркалям из Сф и ако кажеш може и да се дотъркалям....не е сигурно че ще помогна, но може да си популя над колата ти
                          Ще съм много благодарен. Към колко ще е удобно да се обадя?
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Този проблем и на мен ми се случи, от Добрич до Пловдив нямах проблем, но на връщане в Добрич спрях да оставя един приател, поговорих ме малко и като реших да паля по трудно завъртя стартера, а от доста километри каране трябва да се зареди а не да пада акумолатора, и както и да е тръгвам и след няма 100 метра и ЕАС-а се скапа, не вдига, не сваля абе с две думи скапа се, прибрах се умерен и си казах утре ще го гледам,ставам сутринта паля, закачам уреда зарежда добре (13,60 В) значи динамото е ОК, отивам на кафе всичко беше перфект запалих пред кафето стартера варти бързо.Пребирам се в нас и оставям звяра.След 6 часа пробвам да паля едва върти стартера, след 1 км ми показа пак ЕАС ФАУТ(грешка в ЕАС-а) грешка в АБС-а,после гешка в скоростната кутия и накрая за капак всичко почна да мига като дискотека, мислех че и аербеците ще грумнат, стрелките полудчха, абе с две думи твоя проблем. Купих нов акумолатор, защото като го мерих зареждаше и по моята логика акумолатора не поема ток да ама не,слагам новия акумолатор и какво да ти кажа не зарежда изобщо,уреда показва 12,00 В и пада лека полка, свалих динамото и почистих четките бяха доста зле, защото ми беше пукнато това дето пръска вода на предното стъкло от страната на шофьора и капи върху динамото.
                            Това беше моя проблем. Успех.

Коментар

Тукощо проверих ВеСМ-а, както каза колега mumbler.
                              След съобщението "Int. Lights Off" дисплея изгасва...

А сега след като дам на контакт, само звукова сигнализация и никакво осветление на таблото, освен съвсем слабо мъждукане на SRS-а, а ми се струва, че и осветлението беше по-слабо от колкото преди малко...

Последно допълнение - преди 30 мин. приятел се отзова и донесе читав акумолатор - резултатът от отново направения тест, ВеСМ-а не заспива,
                              не се изписват грешки на дисплея, колата запали, макар и трудно, но окачването слезе в най-долно положение и не иска да се "изправи" без обаче да изписва грешка на EAS-a
                              Добре че се разбрах с дядо владо да го погледне утре сутрин, че ако трябва пак да мина през кошмара с репатрака.....
                              Последно редактирано от valdivladi; 10-02-09, 23:04.
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X